Instrument Panel, AW169

Helikopterpilot inom BSAA

 

Rekrytering

För att stärka vår redundans söker vi fortlöpande helikopterpiloter till vår verksamhet i Sverige. Se specifika krav samt instruktioner för hur man ansöker, nedan.
 

Gällande samtliga helikopterpiloter

I tjänsten som helikopterpilot arbetar du i ett tätt samarbete med andra mycket kvalificerade personer från olika yrkesgrupper i en dynamisk miljö. Uppdragets natur innebär att du måste vara en bra lagspelare som kan hantera en arbetsbelastning som varierar från låg till hög med kort varsel och oregelbundna intervaller, dag som natt.

Tjänsten ställer krav på ditt omdöme i rollen som pilot och förmågan att sätta flygsäkerhet i det främsta rummet. I arbetet kommer du att vara med om situationer som kan upplevas som psykiskt påfrestande, varför det är viktigt att du är medveten att det är ett jobb som emellanåt innebär patientkontakt och en exponering för psykiskt påfrestande situationer.

Vi söker dig som är en mogen, ansvarstagande och välorganiserad person med goda sociala egenskaper och ett gott omdöme. Du bör ha en utbredd erfarenhet inom helikopterflyg, primärt innefattande bruksflyg och aktivt operativt beslutsfattande under dynamiska omständigheter. Stor vikt läggs vid din förmåga att agera omdömesgillt under externt tryck från kunder/uppdragsgivare. Vi vill att du ska kunna kommunicera obehindrat på ett skandinaviskt språk, såväl verbalt som skriftligt, och ha god kunskap i engelska. På vissa av våra baser finns specifika krav god kunskap i svenska eller finska.

Samtliga sökande måste kunna genomgå en säkerhetsprövning, varför inga allvarliga anmärkningar får finnas i belastningsregistret. Samtliga eventuella anmärkningar måste klaras ut innan en anställning kan bli aktuell. I och med att en av våra baseringar ligger på militärt område kan du behöva passera en registerkontroll som utförs i Försvarsmaktens och SÄPOs regi innan en anställning kan bli aktuell. Vid rekrytering till vissa baser kan ett prov av bårbärning i terräng behöva genomföras.
 

Verksamheten ställer följande krav:

* Kandidater som inte uppfyller behörighets och/eller erfarenhetskraven kan ändå komma att kallas in till intervju förutsatt annan lämplig bakgrund eller referenser.
 

I tillägg till kraven ovan så lägger BSAA stor vikt på bakgrund, certifikat, andra färdigheter och utbildningar som kan vara värdefulla för din framtida utveckling i företaget. För både befälhavare och styrmän meriteras bland annat tidigare erfarenhet av IFR, HEMS, SAR, tvåpilot, flermotorhelikoptrar, NVIS, fjällflyg och/eller vinschning speciellt.

Även ATPL(A) / CPL(A) med IR/ME, samt erfarenhet från turboprop/jet, charter eller tung luftfart är meriterande.


Lön och villkor

  • Lön och ersättningar enligt kollektivavtal SFB/SPF
  • Schemat bygger på skifttjänstgöring

 

Ansökan

Ansökan sker per e-post, inklusive elektroniskt CV, till rotorwingrecruit@babcockinternational.com. Eventuella frågor skickas till samma adress. Telefonsamtal undanbedes. Vid en eventuell intervju skall ett oöppnat utdrag ur belastningsregistret kunna överlämnas.

Dela sidan