SAA-bild_s

Krav för helikopterpiloter

Gällande Samtliga Helikopterpiloter

I tjänsten som ambulanshelikopterpilot så kommer du att jobba mycket tätt med många andra mycket kvalificerade personer från olika yrkesgrupper. Tjänstens natur innebär att du måste kunna hantera en arbetsbelastning som varierar från mycket låg till mycket hög med oregelbundna intervaller. Vidare så kommer du i tjänsten att vara med om situationer som kan upplevas som påfrestande. Du måste vara en entusiastiskt, välorganiserad och mycket mogen person med goda sociala egenskaper. Du måste kunna kommunicera obehindrat (verbalt och skriftligt) på ett skandinaviskt språk (minimum LPR 5) och ha god kunskap i (verbalt och skriftligt) engelska (minimum LPR 4).

Om du har några anmärkningar i belastningsregistret så får dessa inte vara allvarliga och är oavsett något som vi måste klara ut innan en anställning kan bli aktuell. I och med att en av våra baseringar för närvarande ligger på militärt område så kan det också vara så att du måste passera en registerkontroll som utförs i regi av försvarsmakten innan en anställning kan bli aktuell.
 

Den ideala kandidaten uppfyller följande krav:

* Kandidater som inte uppfyller behörighets och/eller erfarenhetskraven kan ändå komma att kallas in till intervju förutsatt annan lämplig bakgrund eller referenser.
 

I tillägg till kraven ovan så lägger Babcock Scandinavain AirAmbulance stor vikt på bakgrund, certifikat, andra färdigheter och utbildningar som kan vara värdefulla för din framtida utveckling i SAA. För både Befälhavare och Styrmän är erfarenhet från HEMS och SAR, mycket erfarenhet från tvåpilot, IFR-operation, NVG eller/och flermotorhelikoptrar, speciellt meriterande. Även ATPL(A) / CPL(A) med IR/ME/SP eller IR/ME/MP, samt erfarenhet från turboprop/-jet, charter eller tung luftfart är meriterande.

Ansökan

Ansökan sker per email, inklusive elektroniskt CV, till rotorwingrecruit@airamb.se. Eventuella frågor skickas till samma adress (telefonsamtal undanbedes).

Dela sidan