Babcock Scandinavian AirAmbulance

Babcock Scandinavian AirAmbulance är med sina baser, som är spridda över Sverige och Finland Nordens största flyg- och helikopterambulansföretag. 

Företaget startade sin verksamhet 2001 med helikopterbaserna i Stockholm och Östersund. Sedan dess har flera baser med helikopter och flygplan tillkommit runt om i Sverige.

Utvecklingen i Sverige med centralisering av specialistsjukvården till vissa sjukhus ökar behovet av patienttransporter mellan sjukhusen. Detta medför ett högre krav på medicinska vårdinsatser under transporten. Vår vision är att vara den ledande leverantören inom ambulansflyg både med helikopter och flygplan genom att erbjuda god service, kontinuerlig utveckling, kvalitetssäkring och gedigna laginsatser.

Babcock Scandinavian AirAmbulance opererar med två flygtillstånd, Aircraft Operating Certificate (AOC). För helikoptrarna är det Babcock Scandinavian AirAmbulance och för flygplan är det Babcock SAA FW AB. Företaget är del av den internationella koncernen Babcock International Group.

Välkommen till oss!

 

 

 

Vis eldre nyheter